Πώς μπορώ να φροντίσω την Πράσινη Ιγκουάνα;

Δημοσιεύτηκε PetWorld 18/08/2018 0 Σχόλια Ζωοπαίδεια,

 

Τα πράσινα Ιγκουάνα είναι ζώα τροπικά. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται ειδικές συνθήκες ώστε τα ζώα αυτά να διατηρούνται σε καλή κατάσταση ως κατοικίδια ζώα. Οι συνθήκες αυτές χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

 

Ζέστη

 

Η θερμοκρασία του terrarium πρέπει να είναι από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε ειδικές κόκκινες ή κεραμικές λάμπες ή ειδικά θερμαινόμενα δάπεδα. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη θερμομέτρου για τον ασφαλή έλεγχο της θερμοκρασίας.

 

Ήλιος

 

Είναι απολύτως απαραίτητος για την ποιότητα της ζωής των ζώων αυτών και τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού τους. Η έκθεση στον ήλιο είναι υποχρεωτική για πολλές ώρες της ημέρας, αλλά πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να μην παρεμβάλλεται τζάμι διότι η υπεριώδης ακτινοβολία δε διέρχεται μέσα από αυτό. Στο terrarium πρέπει να υπάρχουν οι λάμπες UVB και UVA, αναμμένες για αρκετές ώρες (8 έως 12) την ημέρα.

 

Υγρασία

 

Η υγρασία στο terrarium πρέπει να είναι 70% και ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με τη βοήθεια υγρομέτρου. Στο δάπεδο πρέπει να υπάρχει και ένα πλατύ δοχείο νερού, ενώ τα ιγκουάνα είναι απαραίτητο να τα ψεκάζουμε καθημερινά. Αυτό διευκολύνει επίσης την αλλαγή του δέρματος που είναι χαρακτηριστική στα ζώα αυτά.

 

Τροφή

 

Υπάρχουν τα ειδικά μίγματα τροφών στα pet shops ώστε οι ιγκουάνα να διατρέφονται σωστά και ισορροπημένα. Εκτός από αυτά μπορούμε να δώσουμε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως μπρόκολο, σπανάκι (αποφεύγουμε το μαρούλι), φρούτα σε μικρά κομματάκια ή τριμμένα (αποφεύγουμε μπανάνες και πορτοκάλια), λουλούδια, καρότα, κολοκύθια και αρακά.

 

Μπορείτε να κάνετε λήψη του άρθρου εδώ.